Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen "Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kursu" Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Samsun ve Erzurum illerinden 479 kişinin katılımıyla başladı.
Programa Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger katıldı.
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, programda yaptığı konuşmada "Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kursu"nun 7 pilot ilde başladığını belirterek "Sayın Bakanımızın talimatlarıyla çalışma kapsamında, yaşadığımız çağda ve pandemi sonrasında çocuklarımızın yaşadığı sorunları, aile içi iletişim ve uyum konularında bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bugün öğrencilerimize aynı zamanda millî bilinç kazandıran, ahlaki değerlerimizi çocuklarımıza kazandırmak için çaba sarf eden öğretmenlere ihtiyacımız var. Biz, büyük bir medeniyetin devamıyız ve bu medeniyetin de şu anda öncüsüyüz. Bizim medeniyetimiz her şeyden önce İslam kültürü medeniyetidir. Bu medeniyet, Anadolu irfanı diye mayalanmış bir örnektir. Eğitim çalışmalarımızda millî, manevi, ahlaki ve insani kültürel değerlerimizi öne çıkararak, Anadolu irfanını göz önüne alarak bu değerlerimizi çocuklarımıza kazandırmalıyız. Aile, ayakta duracaksa Anadolu irfanıyla ayakta duracak. Çocuklarımıza ahlaki değerlerimizi, içinde bulunduğumuz medeniyetimizin değerlerini onlara aktararak ailemizi koruyabiliriz. Gerçek benliğimizden kaynaklanan sevgi, muhabbet ve samimiyetle aile müessesemizi koruyabiliriz. Onun için Aile Okulu çalışmamız, Bakanlığımızın nereye dokunmamız gerektiği konusunda bize bir vizyon oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger ise daha önce tecrübe etmedikleri bir pandemi süreci geçirdiklerini hatırlatarak "Salgın süreci ailelerin ve aile bireylerinin birbirlerini tekrar tanıma süreciydi. Bu süreçte aile içinde ortaya çıkan uyuşmazlıklar, bizi bu projenin hazırlanmasına itti. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in talimatıyla bu projeyi hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Aile, toplumun vazgeçilmez unsurudur. Bu eğitimi 8 ana başlıkta planladık ve 7 pilot il belirledik. Yaklaşık 479 katılımcıyla başladığımız eğitici eğitimi kursunu burada gerçekleştireceğiz. Proje halk eğitim merkezleri ya da Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülecek." bilgilerini paylaştı.
1 Nisan tarihine kadar devam edecek eğitimlerde Sosyal Duygusal Beceri Gelişimi, Aile İçi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite ve Ölçme-Değerlendirme konu başlıkları yer alıyor.