01 Aralık 2018 16:34
Et ve et ürünleri üretimi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitimde gıda teknolojisi alanı altında "et ve et ürünleri üretimi teknolojisi" dalı açılması kararlaştırıldı.
Millî Eğitim Bakanlığınca, giderek güçlenen et ve et ürünleri üretimi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitimde gıda teknolojisi alanı altında "et ve et ürünleri üretimi teknolojisi" dalı açılması kararlaştırıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı, NAMET Entegre Et ve Et Ürünleri Tesisleri ile Gıda Teknolojisi alanında eğitim vermek üzere "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği" protokolü imzaladı.
İş birliği protokolüne, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Vekili Recep Altın ve NAMET Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kayar imza koydu.
İmza törenine, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin ve NAMET Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
İş birliği protokolü kapsamında, mesleki eğitimde gıda teknolojisi alanı altında "et ve et ürünleri üretimi teknolojisi" dalı açılacak ve öğretim programı sektörle iş birliği içerisinde hazırlanacak.
Eğitimler, Şanlıurfa ve Kocaeli illerinde MEB’in belirleyeceği Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde verilecek. NAMET, her iki okulda atölye ve laboratuvar donatımlarını yapacak ve öğretmenlerin iş başı ve hizmet içi eğitimlerini üstlenecek.
Öğrencilerin beceri eğitimi ve stajları, NAMET üretim tesislerinde gerçekleştirilecek ve alan öğrencilerinin mezuniyetleri sonrasında yüzde 100 istihdamları firma tarafından sağlanacak. Ayrıca bu alanda eğitim alan başarılı öğrencilere NAMET tarafından burs desteği sağlanacak.
“Et ve et ürünleri üretimi teknolojisi" dalı mezunu öğrenciler gıda sektöründe "gıda kalite kontrol" ve "gıda işleme alanlarında" çalışabilecek.
Üretim artıyor
Kırmızı et üretimi, 2016´da bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında artışla 1 milyon 173 bin ton olarak gerçekleşti. 2018´de bu üretimin 1 milyon 350 bin tona yükselmesi bekleniyor.
İş birliği kapsamında, giderek güçlenen et ve et ürünleri üretimi alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
Güncel Haberler
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI TEKİN, 81 İLİN MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE BULUŞTU
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın yürüttüğü faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere bakan [...]
08 Kasım 2024 13:36
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN "10 KASIM"DA, ANITKABİR'DE ANLAMLI SERGİ
Ders Kitaplarındaki Tarihî Atatürk Portresinin Orijinali, Anıtkabir'de Sergilenecek.
09 Kasım 2024 10:06
OKUL ÖNCESİ, İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ARA TATİL ETKİNLİKLERİ HAZIRLANDI
Millî Eğitim Bakanlığınca, öğrenmelerin ara tatilde desteklenmesi, velilerin öğrenme süreçlerinde rol alması ve çocukları ile [...]
08 Kasım 2024 15:33
"EVDE VE HASTANEDE" SUNULAN İMKÂNLARLA 11 BİN ÖĞRENCİNİN EĞİTİMİ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
Millî Eğitim Bakanlığınca, hastanelerde uzun süreli yatarak tedavi gören veya zorunlu öğrenim çağında sağlık problemleri [...]
07 Kasım 2024 14:17